Rörligt material som tar ditt företag hela vägen

Du har förmodligen redan lagt märke till att mängden och variationen av rörlig bild online har exploderat under de senaste åren. Teknologin, koncentrationsförmågan och kundbeteende är några av faktorerna bakom den höjda efterfrågan på tilltalande och välproducerat innehåll. Om någonting ser halvdant ut, är otydligt och inte skapar ett intresse – så tappar de flesta sina potentiella kunder redan innan budskapet av din produkt eller tjänst har kommit fram. 

Vi på Megapixel Group har varit en del av den digitala revolutionen genom att skapa prisbelönta kampanjer med fokus på att producera tilltalande och fängslande filmer. 

Olika typer av produktion

När det kommer till typer av produktion, så har vi genom åren samlat på oss erfarenhet inom case films, reklamfilm, TV reklam, musikvideo, reportage och produktfilm. Vårt breda erbjudande har gett oss en djup förståelse för hela spektrumet av filmproduktion. Våra kunder befinner sig oftast i olika steg av deras digitala kommunikationsplan när de söker vår hjälp. En viss kund kan till exempel ha ett erkänt och etablerat varumärke, men konsumenterna känner inte till deras nya produktkategori – vilket gör det relevant att skapa en case eller produktfilm. 

På sistone så har vi också märkt att konsumenter mer än någonsin har ett behov att utforska och undersöka produkter och tjänster innan de genomför köpet. Detta är anledningen till att produktfilmer och demonstrationsvideos är viktiga för att demonstrera och kommunicera funktioner samt fördelar med nya tjänster och produkter. Video är ett kraftfullt verktyg för att kommunicera komplexa budskap istället för att kräva användare att lägga ner tid och energi på att läsa igenom långa texter om produkter eller tjänster. För att förstärka videoformatet som ett verktyg för att kommunicera, så har fokuserat på att bli experter på att implementera 3D, VFX, animering och motion graphics i våra olika sorters filmer. 

Sociala Medier

Sociala medier – detta utbredda fenomen som har förändrat dialogen mellan kunden och företaget för alltid. I dagens marknad så tävlar dina inlägg med gulliga kattungar, häftiga bilar och drönarna som åker i 200 km/h över vulkaner på Island. Detta medför en enorm konkurrens om användarnas tittartid, vilket ställer höga krav på filmproduktionens kvalitét. Om du väljer att samarbeta med oss på Megapixel Group, så kan vi utlova att vi kommer sträva efter att skapa effektiv och trafikdrivande innehåll. Vi har ett enormt kreativt kapital och betrodda strukturer för att lyckas med att skapa en vinstdrivande marknadsföringsstrategi för ert varumärke och behov. 

Det är inte ovanligt att företag spenderar en stor del av sin produktionsbudget på att skapa grymt innehåll för deras sociala medier-konton, vilket resulterar i en hög trafik till deras hemsida eller webbhandel. Men när användaren väl hamnar på hemsidan eller webbshopen så är kvalitén på innehållet bristfälligt vilket leder till att den potentiella kunden försvinner iväg någon annanstans. Det är väldigt viktigt att skapa högkvalitativt material längs med hela säljprocessen för att behåll den potentiella kundens uppmärksamhet och intresse för ditt varumärke, tjänster och produkter. Vi på Megapixel Group är experter på att skapa både korta intensiva klipp för att fånga uppmärksamhet men även längre filmer för att bygga kunskap och varumärke hos kunderna. Tillsammans kan vi konvertera en potentiell kund till en långvarig och lojal kund. 

Content Marketing

När Hubspot, en plattformen inom marknadsföring, undersökte fördelarna med video content marketing så hittade de flera betydelsefulla och viktiga sådana: 

  1. Audience retention – rörlig bild skapar en djupare relation med konsumenterna som blir mer benägna att interagera med innehållet och besöka din hemsida. 
  2. Högre SERP ranking – din hemsida och sociala medier kanaler kommer att ranka högre i sökmotorerna då dessa värdesätter rörligt material. 
  3. Bygga varumärkeskännedom – en film skapar ett tydligare budskap från ditt varumärke till publiken. Det är lättare att bygga en tillit till ett varumärke som uttrycker sig i film. Tänk på några kända varumärken: Nike, Volvo och McDonald’s – förmodligen så är en av dina första visuella bilder i huvudet tagen ifrån en av deras reklamer eller rörligt material. 

Vi på Megapixel Group har sett fördelarna med att implementera en marknadsföringsstrategi med rörligt innehåll bland våra kunder. Från mindre verksamheter till större internationella företag så har rörligt material en stor påverkan på kortare mål såsom försäljning och intäkter men även längre mål såsom varumärkesbyggande och uppfattning bland kunder. 

Hör gärna av dig till oss på telefon eller via mailen. Tillsammans vill vi inleda samarbeten för att skapa perfekt innehåll just för dina önskemål och visioner. Vi tycker om att bli utmanade med höga förväntningar och krav. 

Välkommen till Megapixel Group.