Musikvideo för Robin Bengtsson: Årets melodifestivalenvinnare?

Ingen har väl missat att Robin Bengtsson seglat upp som en förhandstippad vinnare efter hans bejublade framträdande som tog honom direkt till finalen under lördagen i Melodifestivalen 2016. Robin och jag går ett par år tillbaka och jag har regisserat två musikvideos innan dagens premiär och vi har gjort ett flertal fotograferingar tillsammans.

Cinema Lite ring

Cinema Lite ring

Fullspäckat schema
Det känns verkligen kul att han äntligen fått ett breakthrough och hamnat precis rätt, både i sin stil och musik. Därför var det extra roligt att få äran att spela in just den här musikvideon. Inspirationen är hämtad från hans scennummer i Melodifestivalen där han börjar i en närbild som endast är ljussatt med hjälp av en speciell ljusring som sitter monterad på kameran(se bild). Både Robin och vi på Megapixel hade ett helt fullspäckat schema och den enda lösningen var att spela in videon i vårt redigeringsrum. I normala fall där tiden inte hade varit ett hinder så hade vi spelat in detta i vår studio på Lovisagatan.

One take wonder
Då vi bara hade drygt en timme med Robin så var vi tvungna att göra det otroligt enkelt och vi bestämde oss för att göra en ”one-take”, vilket betyder att man bara har ett klipp genom hela videon. One-take funkar enbart om man har något intressant att titta på, som t.ex. Robin och hans ögon – MER än intressant att titta på i tre minuter. Vi gör det lite mer spännande med en tvist på det vi spelade in i 40% slowmotion och för att det ska fungerar så kör vi en läppsynk. Ljud och bildsynk måste kännas korrekt och stämma med låten i videon, därför är Robin tvungen att synka mot en version av låten som går 140% snabbare. I klippet nedan som är i originaltempo hör ni hur det låter.(också kallat smurfhits)

Smurfversion from Megapixel Group AB on Vimeo.

Detta är otroligt svårt att sjunga till ett så mycket högre tempo, om man inte är erfaren eller har tränat på det. Robin klev in och satte det på direkten. Vi gjorde bara 2 tagningar. En för uppvärmning och sedan en i skarpt läge. Vi på Megapixel vill önska Robin lycka till och avslutar så klart med en skamlös uppmaning till er läsare att rösta på honom i finalen på lördag! 🙂

Här har ni slutresultatet: