Dan Hampe skapar färgglad vardag för Megapixel

Dan Hampe

Från hjärtat i Oakland, San Francisco flyger den etablerade konstnären Dan Hampe över till Sverige för att träffa vår kollega Joakim Svensson. På agendan ligger att färgsätta en vägg på vårt nya kontor vid Filmstaden Solna. Dan är känd för sin abstrakta konst. Frågar man Dan själv så beskriver han sin verk som högenergisk, i abstrakt verklighet med inspiration från dem klassiska konstnärerna. För den som vill se mer av Dan Hampes konst kan man besöka honom på hans utställningar i USA eller på hans Instagram.

Megapixel Group nominerade till Publishingpriset

publisherpriset 2017

Vi kan stolt berätta att vi blivit nominerade till Publishingpriset för vår produktion åt Stockholms Hamnar.
Produktionen spelades in under en kall dag i december förra året.

”Det känns väldigt kul att bli nominerade för just den här filmen, då den är ganska så vågad och sticker ut mot det material som Stockholms Hamnar annars producerar”
Joakim Svensson, regissör, Megapixel Group AB

Nominerade 2017

JLC tar hem storvinsten under Guldtuben

Jonas Fagerström, Carl Déman, Lucas Simonsson

Hampus och NourGuldtuben anordnades för första gången 2014 och blev snabbt det mest omtalade eventet bland YouTubers då det för första gången någonsin arrangerades en gala exklusiv för dessa kreativa eldsjälar. 2016 bjöd Kodjo Akolor och Kristina ‘Keyyo’ Petrushina in till gala tillsammans med prisutdelare så som William Spetz, Gry Forsell, Heaton, Gunilla Persson och Molly Pettersson Hammar och artister så som Sabina Ddumba, Oscar Zia och Molly Sandén. Den traditionella pressen uppmärksammade galan i diverse morgonsoffor, nyhetsreportage, radioreportage och Tv-intervjuer. Galan blev även otroligt uppmärksammad på YouTube och engagemanget för årets gala var skyhögt då Guldtuben i år var större, lyxigare och ännu mer storslaget.

Under årets gala var det Nour El Refai och Hampus Hedström som var programledare. Nour är sedan tidigare ett bekant ansikte i svensk media, hon har bl.a. lett Melodifestivalen och är en av Sveriges framstående komiker. Hampus har i dagsläget en av Sveriges största humorkanaler på Youtube. 

Inte långt efter dörrarna öppnades till eventet och vinnarna presenterades så fick våra kära influencers ett prisregn över sig. Lucas Simonsson tog emot priser för ”Årets Instagram” och ”Årets Facebook”, men också som en del av humorgruppen JLC tillsammans med Jonas Fagerström och Carl Déman tog han hem ”Årets stjärnskott”.